Digitalni učenički inkubator

Digitalni učenički inkubator

Poduzetništvo u praksi! 

Devet naših učenica – maturantica prijavilo se u ožujku za sudjelovanje u izvannastavnom projektu pod vodstvom mentorice Sunčane-Lee Kolbezen, prof. pod nazivom Digitalni učenički inkubator u organizaciji Instituta za poduzetništvo i voditelja Filipa Vrhovnika, a pod pokroviteljstvom Školske knjige i Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment.

Od ožujka do travnja putem Stellar platforme te uz vodstvo priznatih poduzetnika u ulozi predavača, razvijale smo svoja tri poduzetnička projekta: OPPen – aplikaciju za ranu dijagnostiku posebnih potreba kod djece; Fetch – aplikaciju za virtualno isprobavanje odjeće (B2B model) te Sve će biti dobro.

Projekt Sve će biti dobro autorica Dore Kolobarić, Ane Lončar i Eme Vidak, ovu je subotu, 29.5., na završnom događaju, u konkurenciji 150 srednjoškolskih projekata, osvojio 3. nagradu stručnog žirija sastavljenog od poznatih poduzetnika.

Sve će biti dobro je projekt psihološke podrške za mlade i sve koji se tako osjećaju, a sastoji se od olovke s afirmativnom porukom pakirane u kartonsku kutiju s biljnim sjemenom, na koju, nakon što izvadimo olovku, napišemo sve svoje brige i probleme te je zatim zakopamo i simbolički predamo Zemlji, da bi kroz nekoliko tjedana iz naših problema izrasle prekrasne biljke.

Naš je projekt oduševio žiri, a XVI. gimnazija je uz slavu i plaketu osvojila i vrijedna namjenska sredstva.

Čestitamo i svim našim sudionicama projekta: Ivi Banović, Ivi Gazilj, Belmi Ibrahimkadić, Lauri Lulić, Heli Marinković te Nori Požgaj. 

Radujemo se sljedećoj generaciji naših poduzetnica i poduzetnika!

Lea Sunčana Kolbezen, prof.