Maturantica generacije: Rafaela Krešić

Čak i ako ju ne poznajete osobno, vrlo vjerojatno jako dobro znate tko je Rafaela Krešić. Ova samopouzdana, topla, upečatljiva i unikatna djevojka posebna je u svakom smislu. Iza njenog iskrenog osmijeha i vedrih očiju krije se neizmjeran talent i niz sposobnosti. Sve razrede završila je s odličnim uspjehom, a aktivno je sudjelovala i u raznim školskim grupama i dodatnim školskim aktivnostima poput Geografske grupe te dodatne nastave  iz Talijanskog jezika. Iako sve svladava s lakoćom, njezine su najveće ljubavi društveni predmeti povezani s umjetnošću, pogotovo književnom, ali i jezici.

Njezin najveći uspjeh je ostvareno 1. mjesto na Državnom natjecanju iz talijanskog jezika, gdje je u trećem razredu „pomela” konkurenciju i visoko se plasirala kao Zagrepčanka među natjecateljima koji  talijanski govore jednako dobro kao materinski jezik. Za ovaj izvanredan uspjeh osvojila je prestižne nagrade: Oskara znanja koji dodjeljuje AZOO-te Nagradu za izvrsnost Professor Balthazar koju dodjeljuje Grad Zagreb. O ovom su uspjehu pisali i reporteri novina 24 sata.

Osim svojim briljantnim akademskim uspjesima, Rafaela zapanjuje i svojim kreativnim stvaralačkim darom pisanja. Cijeli je razred zadivljen njezinim esejima i školskim zadaćama, stoga ju čvrsto drže za riječ zbog njezine najave da će u skoroj budućnosti objaviti i pjesničku zbirku. Rafaela je duh razreda, unosi zabavnu i energičnu atmosferu i s njom nikad nije dosadno. Cijeli je razred voli i jako cijeni njezine uspjehe, a pogotovo njezini najbolji prijatelji:

„Rafaela je zaista osoba na koju se uvijek možeš osloniti, a rekla bih i da nam je svima učitelj koji nas nastoji navoditi na pravi put. Uvijek je spremna pomoći kada nam treba pojasniti neki zadatak iz fizike ili slaganje vremena u talijanskom jeziku, i uvijek će staviti svoje prijatelje na prvo mjesto.” (Sara Bačurin, 4.e)

„Svi smo jako ponosni na Rafaelu i njezine uspjehe, ali oni nas nimalo ne začuđuju. Otkad znam Rafaelu, svakim se danom pokazuje kao jedna od najpametnijih ljudi koje poznajem, još od osnovne škole kada smo se skupa natjecale na državnom natjecanju iz engleskog jezika.” (Nikola Črček, 4.e)

„Jako sam sretna što Rafaelu mogu nazvati svojom najboljom prijateljicom, jer ona zaista to i je – NAJBOLJA! Na svakom polju ostvaruje izvanredne uspjehe, puna je talenata, sposobnosti, pametna je i bistra, predivna je osoba izvana i iznutra. Nije stereotip odličnog učenika koji samo uči jer uspijeva imati i održavati zabavan društveni život te svakodnevno provoditi kvalitetno vrijeme sa svojim prijateljima. Ako mene pitate, to se zove bogata osoba koja ima sve.”

 Lana Kostelac, 4.e