Leonarda Sirovec

Leonarda Sirovec
Leonarda Sirovec

Leonarda je zaista posebna. Samozatajna, tiha, pristojna, ali izrazito uporna, marljiva i odvažna. Svi koji su je imali prilike upoznati, uvjerili su se da se ispod njene mirne i staložene vanjštine nalazi osoba iznimnih sposobnosti i talenata. Leonardu krase izuzetne akademske i ljudske osobine. 

Njena postignuća tijekom gimnazijskog obrazovanja su impresivna.

Odlična je učenica koja je s najvišim prosjekom završila sve razrede. Sudjelovala je u različitim projektima i natjecanjima u kojima je postigla zavidne rezultate. Njena najveća ljubav i nastavak obrazovanja vezani su uz jezike, odabrala je studij anglistike i germanistike na Filozofskom fakultetu. Bez obzira na vrhunske rezultate u poznavanju jezika, istovremeno je bila izvrsna u svim drušvenim i prirodnim područjima tijekom gimnazijskog obrazovanja. 

U drugom razredu osvojila je drugo mjesto na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika, sudjelovala je u projektu razmjene u Njemačkoj sa stipendijom Njemačkog ministarstva obrazovanja kao nagradom za državno natjecanje. Također je iste godine osvojila četvrto mejsto na Županijskom natjecanju iz povijesti.

U trećem razredu osvojila je prvo mjesto na natjecanju Juvenes Translatores na razini Europske unije u prevođenju s engleskog na hrvatski jezik. Iste godine je postigla drugo mjesto u Republici Hrvatskoj na Deutscholympiade Goethe Instituta  i treće mjesto na Državnom natjecanju iz njemačkog jezika koje se je održalo u listopadu 2020. godine.

Položila je DSD C1 ispit s najboljim rezultatom od svih kandidata.

Od prvog razreda paralelno bavi i klasičnim indijskim plesom i kao članica plesne grupe sudjelovala je na brojnim plesnim nastupima.

Leonarda je omiljena u svom razredu među svojim prijateljima. Smirena i razumna, kao osoba od povjerenja, često puta oslonac u traženju savjeta i rješenja. Puna je razumijevanja i empatije.

Lonarda u očima svojih prijateljica:

Leonarda mi je u ovih 4 godine postala jednom od najbliskijih prijateljica. Mislim da je stvarno zaslužila pohvale i titulu učenice generacije s obzirom da je  neizmjerno inteligentna, svestrana, razborita, uporna i odlučna u svemu sto radi. Vrlo je pametna i to se vidi u njezinom govoru, smislu za odijevanje, ali i humoru. Uvijek je spremna objasniti ono što se ne razumije i prijateljica je s kojom možes bilo sto podijeliti, znajući da ćes dobiti kvalitetan savjet i racionalan pogled na situaciju. Iznimno je zabavna i hrabra osoba. Osim naravno postignuća u školi, odlična je plesačica. Vjerujem da su njena već sada mnogobrojna postignuća, samo kap u moru mnogih koja će ostvariti u svojoj budućnosti!

Ana Allegra Štulić, 4.e

Svakako mogu reći da je Lea osoba koja je vrlo uporna i marljiva, spremna dati sve od sebe za svoje ciljeve i potruditi se da, na koje god zapreke naiđe, uspije. Ne da se obeshrabriti i vrlo je odgovorna. Stvarno mislim da je ona stvorena za velike stvari. Posvećena je onome što radi, ima snažan osjećaj za pravdu, na nju se uvijek može računati kada nekome zatreba pomoć. Ulaže puno truda i ljubavi u stvari koje radi

Sandra Sinković, 4.e