Novinarke

Girl power

Andrijana Andrešić

Zovem se Andrijana Andrešić. Učenica sam 3.B razreda, a u slobodno vrijeme gramatički i pravopisni entuzijast. Ljubav prema književnosti i hrvatskom jeziku razvijam od malih nogu. Rado čitam, napose Dostojevskog i ruske klasike. „I pred stratištem bih prvo zapazila je li mi osuda gramatički i pravopisno pravilno napisana.”

Nikolina Ban

Ja sam Nikolina Ban, učenica 3.B razreda. U slobodno se vrijeme okušavam u svim oblicima umjetnosti – pomalo crtam, sviram gitaru te me određeni trenuci u životu potiču da svoje osjećaje prebacim u stihove. Uz sve navedeno, naravno, volim gledati filmove i serije.

Andrijana i Nikolina

Jana Tepuš

Hej! Ja sam Jana i idem u 1.e. Uživam u plesu i sviranju instrumenata. Veliki sam optimist i svaki dan nosim dvoje različitih čarapa. Volim svoju školu i druženja na džamiji i u Phariji. Moje prvo novinarsko iskustvo je pisanje ovih par rečenica o sebi…😊

Jana Tepuš

Lara Šavora

Ja sam Lara, bavim se spavanjem i čitanjem, a najviše od svega volim argumentirati i debatirati sa svojim prijateljima ;). Najdraži bendovi su mi “Fall Out Boy”, “Panic! At The Disco” i “The Maine”. Volim engleski i jednog dana želim studirati psihologiju u Amsterdamu (UvA). U slobodno vrijeme se bavim kritiziranjem i analiziranjem današnjih engleskih romana. Volim upoznavati nove ljude i otkrivati nova mjesta. 🤓

Lara Šavora

Marta Kaminski

Zovem se Marta i ovo mi je prva godina u XVI. gimnaziji. I sami možete zaključiti da godina nije baš najnormalnija, ali u svakom slučaju je nezaboravno iskustvo o kojemu ću pričati cijelog života. U slobodno se vrijeme bavim čitanjem, pisanjem i ispijanjem dugih kava s prijateljima. Uz čitanje i pisanje, volim slušati glazbu i skupljati ploče. Neizmjerno sam sretna što sam, unatoč pandemiji, imala priliku postati članom ove novinarske grupe i doprinijeti stvaranju pisanog dokaza da je ova godina stvarna, a ne samo dugi zimski san!

Marta Kaminski